CM-2300 GSM WaterGuard

Adviesprijs € 178,- incl. BTW.
Mobeye WaterGuard:  een alles-in-één GSM watermelder
De Mobeye WaterGuard is een batterijgevoede GSM watermelder. Deze GSM melder kan volledig autonoom werken door de ingebouwde GSM module en batterijen. De watersensor detecteert op water gebaseerde vloeistoffen en meldt de aanwezigheid hiervan door aan de ingestelde telefoonnummers. De GSM module stuurt een SMS bericht (met relevante informatie), direct gevolgd door een telefonische oproep (om er zeker van te zijn dat het bericht niet wordt gemist). Er kunnen maximaal 5 telefoonnummers worden ingesteld.

De Mobeye WaterGuard kent twee uitvoeringen:
- CM2200: Mobeye WaterGuard met lekkagesensor
- CM2200-FS: Mobeye WaterGuard met vlottersensor

De lekkagesensor is een Mobeye specifieke watersensor met voelers die een elektrisch circuit maken zodra contact wordt gemaakt met vloeistoffen die op water zijn gebaseerd. De watersensor is - net als de gehele Mobeye WaterGuard - extreem zuinig in het energiegebruik en wordt gevoed door dezelfde set batterijen als de WaterGuard.
De vlottersensor is een sensor die wordt dichtgedrukt door het water; deze sensor dient te worden geinstalleerd op de hoogte waar een wateralarmering noodzakelijk wordt geacht.

Naast de watersensor kunnen nog één (i.g.v. de vlottersensor) of twee (i.g.v. de lekkagsensor) externe sensoren worden aangesloten; deze extra ingang(en) hiervoor kunnen op 'Normally Closed' of 'Normally Open' worden ingesteld. Hierdoor is iedere sensor met een maak- of breekcontact geschikt.

Hoewel de Mobeye WaterGuard ontworpen is voor laag stroomverbruik en ruim een jaar op een set batterijen werkt, is het ook mogelijk de module op een externe voedingsbron aan te sluiten. Via een (gereguleerde 500mA) netadapter kan de module op het gewone lichtnet draaien. Bij stroomuitval nemen de back-up batterijen het functioneren over. Indien gewenst kan stroomuitval worden gemeld via een SMS bericht.

De Mobeye WaterGuard voorkomt lastige en kostbare waterschade!

U dient zelf een SIM kaart van een willekeurige provider in de module te plaatsen; Mobeye adviseert hiervoor een 'abonnementskaart' tegebruiken. Een pre-paid kaart werkt ook, maar dan dient de gebruiker het tegoed in de gaten te houden.

Mobeye Mobiele Sensoren zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen:

  • de CM reeks (compacte modules)
  • de MS reeks (uitgebreide modules)

Belangrijkste verschillen tussen de producten in de CM reeks en de MS reeks:

  • MS producten hebben een toetsenpaneel voor de belangrijkste handelingen.
  • MS producten hebben twee uitgangen waarmee apparaten geschakeld kunnen worden.
  • MS producten kunnen, indien stroomgevoed, dienen als GSM remote control module (op afstand schakelen van apparatuur).
  • CM producten kunnen volledig op batterijen werken met als optie een externe spanningsbron.
  • MS producten hebben als kenmerk ''batterijgevoed' of 'externe stroomvoorziening'.
  • CM producten kunnen op 12 VDC (+/- 2V) werken, de MS producten op 9-24 VDC.

Voor maatwerk kunt u contact met ons opnemen.