De Sloepbox

Adviesprijs € 675,- incl. BTW

Sloepbeveiliging inclusief Alarmunit, GSM-Module en Beveiligingskabel. Ophangen of neerleggen, kabel dichtklikken en klaar. De kabel is niet te verbreken of door te knippen zonder alarm te genereren.

Ook ideaal voor de beveiliging van uw boot en trailer tegelijkertijd. Uw boot en buitenboordmotor gezamenlijk aan de steiger bevestigen, en deze zijn onmogelijk te stelen zonder alarm. Tevens zeer geschikt voor beveiliging van uw sloep en tegelijkertijd de daarnaast geplaatste kostbare goederen zoals een aggregaat of elektrische fietsen. Werkt volledig op batterijen, deze hoeven maar 1 x per jaar te worden vervangen. 

Een hangslot is een goede eerste beveiliging, maar zeker niet onfeilbaar. Deze worden ingespoten met vloerbare stikstof, een klapje met een hamer en het slot is kapot en makkelijk te verwijderen.

Zelden of nooit zijn we erbij als iemand onze spullen steelt. Tussen het moment van stelen, en tot de ontdekking komen dat onze spullen weg zijn, kan veel tijd zitten. Ook dit maakt het opsporen of terugvinden  erg moeilijk. En in de gevallen waar onze spullen worden teruggevonden moeten we ook nog aan kunnen tonen dat het ons
eigendom is. Veel aangiftewerk, verkeringspapieren, foto's opzoeken en hopen dat registratienummers, ingegraveerde postcodes en serienummers niet zijn verwijderd.

Wegvaren met de boot is voor een dief het gemakkelijkste. Een boot aan een goede ketting leggen is het minste wat we kunnen doen om dit soort diefstal te voorkomen. Verder is het verstandig om wat extra maatregelen te nemen zoals het stuurwiel blokkeren, de sleutel nooit in het contact laten zitten en brandstofafsluiters installeren.

Goede opties, maar ook hier blijft de ketting aan de wal weer de zwakste schakel.
Doorknippen en meeslepen blijft met al deze middelen gewoon mogelijk. Trace systemen als GPS kunnen helpen om de boot dan terug te vinden, maar de meeste dieven weten heel goed hoe deze systemen uit te schakelen.

Wat dan te doen?
De beste manier, en eigenlijk de enige manier om aanzienlijke schade te voorkomen is: "een waarschuwing op het moment van de diefstal". Veel lawaai trekt de aandacht, en dat is precies waar een dief niet op zit te wachtten.

Hiervoor is de Sloepbox ontwikkeld. Dit zeer slimme apparaat kan zichzelf scherp zetten op het water, reageert niet op de golfslag maar wel op diefstalpogingen. Wanneer deze kabel aan de steiger wordt verbonden is het onmogelijk geworden om de buitenboordmotor van de boot te halen, maar ook om de boot mee te slepen zonder een alarm te genereren. Daarnaast kan de kabel ook worden gebruikt om uw brandstoftank of accu te beveiligen tegen diefstal. Doorknippen van de kabel leidt altijd tot alarm.

Indien gewenst kan deze set van een GSM unit worden voorzien die vijf verschillende telefoonnummers belt en waarschuwt dat uw boot en/of motor worden losgemaakt.